FAMILIAS SUBVENCIONADAS EU------------

Excel Basikoa

Helburuak: Kalkulu-orrien gaineko oinarrizko kontzeptuak menderatzea. Microsoft Excel-en itxura eta interfazea ezagutzea. Dokumentuak kudeatzea. Exceleko orri bat hautatu eta mugitu. Edukiak: Exceleko ingurunea. Lan-liburuak sortzea eta irekitzea. Orriak. Formatuak Oinarrizko kalkulu-funtzioak Oinarrizko grafikoak  

Frantsesa B2

Helburuak: Hizkuntza hainbat egoeratan erabiltzea, gai zehatz, abstraktu edo kulturalei buruzko komunikabide eta adierazpen pertsonal gisa. Egoera horiek ulertzea, elkarri eragitea eta behar bezala, zentzuz eta malgutasunez adieraztea, formaltasun edo informaltasun erregistro estandar batean, ahoz zein idatziz. Ohiko egoerekin lotutako alderdi soziokulturalen ezagutza zabaltzea, bai eta norberaren eremu profesionalari dagozkionak ere, eta egoera horietan formula …

Frantsesa B2 Read More »

Ingelesa B1etik C1era

Helburua: Maila ertain-altua duten pertsonentzat ingeles-maila handia mantentzea. Gramatika-testu, -elkarrizketa eta -forma konplexuagoak ulertzea. Ikastaro hau Hizkuntzen Europako Erreferentzia Marko Bateratuak (MCERL) ezartzen duen C1 mailara egokituta dago. Edukia: Hiztegia: Telebista eta irratia: albisteak. Krimenak eta legeak. Ikaskuntza eta hezkuntza. Itsasoa. Unibertsoa. Teknologia. Autobusean eta tren geltokian. Bulegoan. Barkamena eskatzea. Telefono bidezko elkarrizketak. Ingeles amerikarra …

Ingelesa B1etik C1era Read More »

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak

Helburuak: Arrainen, krustazeoen eta moluskuen sukaldaritzako elaborazioen akabera-eragiketak aztertzea eta egitea, haien definizioaren, egoeraren eta zerbitzu-motaren arabera, merkaturatze optimoari erantzuteko. Edukia: Arrainen, krustazeoen eta moluskuen oinarrizko elaborazioetan eta plateretan erabiltzen diren makineria, ontziteria, tresneria eta erremintak Arrain, krustazeo eta moluskuekin egindako hondoak, oinarriak eta oinarrizko prestakinak Arrainak, krustazeoak eta moluskuak prestatzeko teknikak Arrainak, krustazeoak eta …

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak Read More »

Pasta italiarrak

Helburuak: Pastaren sukaldaritzako gako guztiak ezagutzea, errezeta tradizionalenetatik hasi eta sortzaileenetaraino. Pastazko plater goxoak sortzen ikasi. Edukia: Orearen historia eta motak Orea luzatzeko, osatzeko, lehortzeko eta mozteko tresnak Irina, osagai nagusia Beste osagai batzuk Osagai likidoak Semola-pasta freskoa Pasta freskoa arrautzarekin Egosketa Saltsak eta mantekatuak Saltsak sailkatzea

Sukaldaritza begetarianoa eta beganoa

Edukiak: Elaborazioak egitea, errezeta tradizionalak barazkijaleetara egokitzeko aldaketak eginez. Helburuak: Bizimodu horri buruz ikastea, erabiltzen duten lehengaiari buruz, eta elaborazio desberdinak egiteko aukerak ezagutzea.

Sushi egitea

Helburuak: Sushia egiteko erabiltzen diren teknika adierazgarrienak menderatzea. Sushidun plateretan aplikatzeko hainbat aurkezpen ezagutzeko. Sushia adierazten duen material espezifikoaren erabilera ezagutzea eta menderatzea. Edukia: Sushirako arroza egostea Hainbat nigiri-mota Makis mota desberdinak Sushi-rako dekorazio-elementuak Plateren aurkezpena

Pintxoak egitea

Helburuak: Sukaldeko oinarrizko hornidura osatzen duten ekipoak, makinak, lanabesak eta erremintak erabiltzea, aplikazioen arabera eta errendimendu optimoaren arabera. Sukaldaritzako elaborazio sinpleak prestatzea eta aurkeztea, aldez aurretik definitutako teknika errazak aplikatuta. Zuzen manipulatzea, kontsumitzera bideratutako generoaren higiene eta osasun-araudiaren arabera, eta araudi higieniko-sanitarioa zorrotz aplikatuta. Mota guztietako pintxoak platerean zein barran aurkezteko beharrezko eragiketak egitea. Edukiak: …

Pintxoak egitea Read More »

Sukaldaritza osasuntsua

Helburua: Errezeta osasungarri eta errazak eginez, elikadura osasungarriari buruzko ezagutzak eta trebetasunak eskuratzea. Edukia: Dietetikaren nozioak. Dieta mediterraneoa. Egosketa osasuntsuak. Entsaladak, barazkiak, frutak eta lekaleak. Arroza eta pastak. Haragiak eta arrainak. Ospakizun-bazkarietarako plater batzuk. A-tik Z-ra arteko osagaiak. Osasun hiztegi txikia.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad