Ostalaritza eta Jatetxeak

Chef preparing meal in a modern kitchen with various cookware.

SUKALDARITZA

HELBURUAK: Elikagaiak aurreelaboratzeko, prestatzeko, aurkezteko eta kontserbatzeko prozesuak egitea eta eskaintza gastronomikoak definitzea, dagozkien teknikak autonomiaz aplikatuz eta elikagaiak manipulatzean segurtasun- eta higiene-arauak eta -jardunbideak errespetatuz, eta ezarritako kalitatea eta helburu ekonomikoak lortzea. EDUKIAK: MF0711_2 Ostalaritzako segurtasuna, higienea eta ingurumenaren babesa. MF0260_2 Elikagaien aurreelaborazioa eta kontserbazioa MF0261_2 Sukaldaritza-teknikak MF0262_2 Sukaldaritza-produktuak MP0017 Lanekoak ez diren lanbide-jardunbideak …

SUKALDARITZA Read More »

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak

Helburuak: Arrainen, krustazeoen eta moluskuen sukaldaritzako elaborazioen akabera-eragiketak aztertzea eta egitea, haien definizioaren, egoeraren eta zerbitzu-motaren arabera, merkaturatze optimoari erantzuteko. Edukia: Arrainen, krustazeoen eta moluskuen oinarrizko elaborazioetan eta plateretan erabiltzen diren makineria, ontziteria, tresneria eta erremintak Arrain, krustazeo eta moluskuekin egindako hondoak, oinarriak eta oinarrizko prestakinak Arrainak, krustazeoak eta moluskuak prestatzeko teknikak Arrainak, krustazeoak eta …

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak Read More »

Pasta italiarrak

Helburuak: Pastaren sukaldaritzako gako guztiak ezagutzea, errezeta tradizionalenetatik hasi eta sortzaileenetaraino. Pastazko plater goxoak sortzen ikasi. Edukia: Orearen historia eta motak Orea luzatzeko, osatzeko, lehortzeko eta mozteko tresnak Irina, osagai nagusia Beste osagai batzuk Osagai likidoak Semola-pasta freskoa Pasta freskoa arrautzarekin Egosketa Saltsak eta mantekatuak Saltsak sailkatzea

Sukaldaritza begetarianoa eta beganoa

Edukiak: Elaborazioak egitea, errezeta tradizionalak barazkijaleetara egokitzeko aldaketak eginez. Helburuak: Bizimodu horri buruz ikastea, erabiltzen duten lehengaiari buruz, eta elaborazio desberdinak egiteko aukerak ezagutzea.

Sushi egitea

Helburuak: Sushia egiteko erabiltzen diren teknika adierazgarrienak menderatzea. Sushidun plateretan aplikatzeko hainbat aurkezpen ezagutzeko. Sushia adierazten duen material espezifikoaren erabilera ezagutzea eta menderatzea. Edukia: Sushirako arroza egostea Hainbat nigiri-mota Makis mota desberdinak Sushi-rako dekorazio-elementuak Plateren aurkezpena

Pintxoak egitea

Helburuak: Sukaldeko oinarrizko hornidura osatzen duten ekipoak, makinak, lanabesak eta erremintak erabiltzea, aplikazioen arabera eta errendimendu optimoaren arabera. Sukaldaritzako elaborazio sinpleak prestatzea eta aurkeztea, aldez aurretik definitutako teknika errazak aplikatuta. Zuzen manipulatzea, kontsumitzera bideratutako generoaren higiene eta osasun-araudiaren arabera, eta araudi higieniko-sanitarioa zorrotz aplikatuta. Mota guztietako pintxoak platerean zein barran aurkezteko beharrezko eragiketak egitea. Edukiak: …

Pintxoak egitea Read More »

Sukaldaritza osasuntsua

Helburua: Errezeta osasungarri eta errazak eginez, elikadura osasungarriari buruzko ezagutzak eta trebetasunak eskuratzea. Edukia: Dietetikaren nozioak. Dieta mediterraneoa. Egosketa osasuntsuak. Entsaladak, barazkiak, frutak eta lekaleak. Arroza eta pastak. Haragiak eta arrainak. Ospakizun-bazkarietarako plater batzuk. A-tik Z-ra arteko osagaiak. Osasun hiztegi txikia.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad