Ostalaritza eta Jatetxeak

spaghetti, tomatoes, basil-1932466.jpg

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak

Edukiak: 1. UNITATE DIDAKTIKOA. OINARRIZKO ELABORAZIOETAN ETA OINARRIZKO PLATERETAN ARRAINEKIN, KRUSTAZEOEKIN ETA MOLUSKUEKIN ERABILTZEN DIREN MAKINERIA, BATERIA, TRESNERIA ETA ERREMINTAK Erabilitako makineriaren ezaugarriak. Sukaldeko bateria. Lanabesak eta erremintak. 2. UNITATE DIDAKTIKOA. ARRAINEZ, KRUSTAZEOZ ETA MOLUSKUZ EGINDAKO FUNTSAK, OINARRIAK ETA OINARRIZKO PRESTAKINAK Arrainekin egindako funtsen osaera eta elaborazioa. Plana egitean kontuan hartu beharreko faktoreak. Erabilera. Oinarrizko …

Sukaldaritzako oinarrizko elaborazioak Read More »

bread, plain bread, bakery-3998931.jpg

Pasta italiarrak

Edukiak: – Kokozko, txokolatezko eta limazko dacquioisa. – Kakao-bretoia, anana freskoa, mangoa eta jengibrea. – Sacher de mandarina. – Earl Grey bizkotxoa, hurraren mousea, udarearen geleea. – Jogurt-moussea, brownie-a, fruitu gorrien krema. – Kakao-tartaleta, toffee-krematsua eta platano karamelatua. – Tartaleta lemon oina. – Almendrak eta limoi-krema finantzatzea. – Boilur krokantea. – Kafesne krema eta txokolate …

Pasta italiarrak Read More »

hd wallpaper, food, to greet-3048228.jpg

Pasta italiarrak

Edukiak: Historia eta sailkapena o Pastaren historia o Italiako pastaren historia o Ore motak Orea luzatzeko, osatzeko, lehortzeko eta mozteko tresnak Irina, osagai nagusia o Gariaren sailkapena o Gari gogorreko semola motak o Glutena o Almidoiak Beste osagai batzuk o Osagai likidoak o Arrautza o Gatza Semolako pasta freskoa o Motak o Funtsezko puntuak Pasta …

Pasta italiarrak Read More »

pastelería, pasteleria, rol-3835088.jpg

Glutenik gabeko sukaldaritza eta gozotegia

Edukiak: Zeliakoentzako errezeta tradizionalagoak egokitzea. Helburuak: Zeliakiaren intolerantziari buruz ikastea eta glutenik gabeko plater mota desberdinak egitea.

vegetables, food, ingredients-2008578.jpg

Sukaldaritza begetarianoa eta beganoa

Edukiak: Elaborazioak egitea, errezeta tradizionalak barazkijaleetara egokitzeko aldaketak eginez. Helburuak: Bizimodu horri buruz ikastea, erabiltzen duten lehengaiari buruz, eta elaborazio desberdinak egiteko aukerak ezagutzea.

sushi, dinner, food-2246348.jpg

Sushi egitea

Edukiak: Arrozaren egosketa sushiarentzatHainbat nigiris motaMakis mota desberdinakSushirako dekorazio-elementuakPlateren aurkezpena Helburuak: Orokorrak:Sushi motak ezagutuGaitasun profesionalak hobetzeko aukera ematen duten ezagutzak egokitzea edo zabaltzea.Ostalaritzako enpresetan bat egiteko eskaintza gastronomikoa indartzea ahalbidetuko duten ezagutzak ematea.Espezifikoak:Sushia egiteko erabiltzen diren teknika adierazgarrienak menderatzea.Sushidun plateretan aplikatzeko aurkezpenak ezagutzeko.Sushiaren adierazgarri den material espezifikoaren erabilera ezagutzea eta menderatzea.

pincho, tapas, spain-669895.jpg

Pintxoak egitea

Edukiak: Sukaldeko oinarrizko hornidura osatzen duten ekipoak, makinak, tresnak eta erremintak erabiltzea, haien aplikazioen arabera eta errendimendu egokiaren arabera. Sukaldaritzako elaborazio sinpleak prestatzea eta aurkeztea, aldez aurretik zehaztutako teknika errazak aplikatuta. Kontsumorako generoaren higiene- eta osasun-araudiarekin bat etorriz eta higiene- eta osasun-araudia zorrotz aplikatuta, behar bezala manipulatzea. Platerean zein barran mota guztietako pintxoak aurkezteko beharrezko …

Pintxoak egitea Read More »

background, baker, baking-906135.jpg

Sukaldaritza osasuntsua

Edukiak: 1. Dietetikaren arloko nozioak. 2. Dieta mediterraneoa. 3. Egosketa osasungarriak. 4. Entsaladak. 5. Barazkiak. 6. Frutak. 7. Lekaleak. 8. Arroza. 9. Pastak. 10. Haragiak eta arrainak. 11. Ospakizunetarako zenbait plater. 12. Osagaiak, A-tik Z-ra. 13. Osasunaren hiztegi txikia.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad